Jdi na obsah Jdi na menu
 


Motivační řádky - článek

Ahóóój - te všichní  ,

v životě člověka přicházejí časy štastnější, ale střídají je časy chmurné, bolestné, nešťastné.  Protože tyto stránky mají přes tisíc shlédnutí měsíc co měsíc, napadlo mne, že by mohlo pomoci pár řádek.. a ne všichni jsou nejinteligentnější, aby jógovali už předem

Paradoxně čím více se nám v životě daří, čím více dostáváme od Něj požitků, úspěchů..., tím více "krmíme" naše ego - tím více roste - množství myšlenek nabalujících se na naše pravé, svrchované Já nám zadělává na příští bolesti, žaly, přinejmenším nespokojenosti. Aby byly tyto bolesti co nejmenší a prožitků nespokojenosti co nejméně, je dobré  o tom všem něco vědět, zajímat se - poněvač vědomosti nás tzv. vyzbrojují. Je to určitě lepší, než se např. rochnit v narcistické beznaději -  protože to probuzení, procitnutí  jednoho dne může být docela drsné :-) Procitnutí přichází po vyprchání určitých iluzí. 

Ale když už je to tady - trpíme, tak to utrpení přijímejme s pokorou a trpělivě. Utrpení je podobné slovo jako trpělivost... Utrpení je přímý příbuzný tzv. osobního rozvoje. Čili člověka ta bolest může nastartovat na jinou cestu, cestu vyšší kvality, cestu kde nebude toliko bolestí duše.

A tak když se mně tenkrát život doslova rozpadl pod rukama - snad od A do Z, kousl jsem se a začal vše měnit - od A do Z.

Dnes jsem za všechna ta utrpení rád. Všechno to mělo nějaký smysl, důvod. A když se kouknu vzad , On to vlastně vůbec nemyslel zle..

Dnes jsem nejvděčnější za své učitele jógy, nejlepší v této zemi. Učit se světově proslulou Ashtanga jógu u člověka, který ji do republiky kdysi před 12lety "dovezl", a letí na této vlně energie do dnes - to byl dar z nebes.

Další dar z nebes - "dostat"  od Něj mého oblíbeného indického učitele Ashtangy, neuvěřitelné. Ashtanga mi otevřela svět dává nové možnosti a oporu.

A můj duchovní guru? Učit se od člověka zabývajícího se jógou přes 60let, objevovat díky němu vlastně život, svět - ten největší dar od Něj.

To člověku dodá tu největší vnitřní sílu. Ta vědomost, otevřená mysl, vědomý život.

Kdo si dnes pamatuje co pro něj bylo nejdůležitější před 10lety - ta potěšení? Dnes je mi úplně jedno jestli jsem tenkrát postavil o jeden pokoj větší byt nebo menší, auto mělo ta kola nebo ta... ale ta stezka, ty jógové vědomosti - ty jsou důležité stále, každý moment,  při každém rozhodování, celý život. A z toho pramení ta vděčnost. A z ní ta spokojenost.

A tak, prožíváš-li už to trápení, vem to od A do Z, vstaň a začni to měnit, zaměř se na sebe a začni makat - ve všech oblastech  Fyzické cvičení jógy, jídelníček, očisty těla, duše, duchovní studium jógy, zbavit se určitých lidí v tvém životě, učit se dechová cvičení, meditaci, měnit svůj charakter sebepozorováním povahových tendencí atd. atd. Máme práce na celý dlouhej život

Pak teprve příjde  klidné a hluboké  spaní...

P.S. - tyto řádky nemají ukázat jakej jsem borec, ale dodat vám naději, víru, sílu a chuť, nastartovat se příchodem jara k lepším zítřkům

Neustálé Živoucí bytí  vám přeje

mirek  petr                                                                                                       26.2.2013